Kontaktirajte nas
Kreiraj putanju do objekta

Radno vreme

Ponedeljak

08:30-20:00

Utorak

08:30-20:00

Sreda

08:30-20:00

Četvrtak

08:30-20:00

Petak

08:30-20:00

Subota

08:30-20:00

Nedelja

-

Izdavačka kuća Laguna osnovana je aprila 1998. godine. Od skromnih početaka sa nekoliko objavljenih naslova za godinu dana došli smo do produkcije od preko tri stotine objavljenih naslova godišnje te sa pravom možemo reći da smo jedna od najvećih izdavačkih kuća ne samo u zemlji, već i u čitavom regionu.

Prvi zadatak koji smo sebi postavili od osnivanja bio je da na pravi način predstavimo domaćoj javnosti jednog od najpopularnijih svetskih pisaca Terija Pračeta. Za petnaest godina objavili smo veliki broj značajnih i uticajnih stranih i domaćih pisaca.

Trejsi Ševalije, čiji smo izdavač za Srbiju, od objavljivanja „Devojke sa bisernom minđušom“ je i dalje jedna od najpopularnijih i najprodavanijih pisaca u našoj zemlji. Pored nje veliki uspeh kod domaće publike ostvarili su i Toni Parsons, Haled Hoseini, Vilijem Pol Jang, Mario Vargas Ljosa, Anita Dajamant, Sofi Kinsela, Amin Maluf, Tarik Ali, K. S. Luis, Filip Pulman i mnogi, mnogi drugi.
Pokrenuli smo i ediciju „Meridijan“ u kojoj objavljujemo najznačajnije savremene domaće autore. U ovoj ediciji našla su se neka od najvećih imena savremene srpske književnosti: Filip David, Igor Marojević, Ljubica Arsić, Nikola Malović, Dejan Stojiljković, Dušan Veličković, Mirjana Đurđević, Zvonko Karanović ali i imena za koja smatramo da će tek dati pravi doprinos domaćoj književnosti.
Standardi koje smo postavili na početku i od kojih nećemo odustajati jesu da naši čitaoci zaslužuju samo najbolje – kako u pogledu književnog kvaliteta, tako i kada je reč o opremi knjige. Uprkos najvećim standardima koje smo poštovali, cene naših izdanja uvek su bile među najnižim u knjižarama. Poštujući svoj zamašni izdavački plan za naredni period, Laguna će i nadalje uspostavljati nove standarde u izdavaštvu izlazeći u susret potrebama, zahtevima i očekivanjima svojih čitalaca.
Laguna uspešno posluje više od 15 godina i svoju reputaciju lidera u izdavaštvu gradi na proverenim vrednostima, kojima je dosledna od samog osnivanja. Tokom dugogodišnjeg poslovanja interesi izdavačke kuće su neraskidivo isprepleteni sa interesima ljudi i zajednice u kojoj Laguna posluje. Odgovornost za napredak lokalne zajednice ugrađena je u temelje korporativne kulture Lagune i prožima sve akcije. Lider ima obavezu da doprinese očuvanju i promociji proverenih ljudskih vrednosti ali i da aktivno podstiče implementaciju savremenih civilizacijskih dostignuća.

U nastojanju da preuzme deo vlastite odgovornosti Laguna je zauzela stratešku orijentaciju kontinuiranog ulaganja u lokalnu zajednicu i lokalne projekte. Ova strategija ogleda se u konkretnim akcijama koje imaju za cilj unapređenje zdravog i pozitivnog radnog okruženja ali i šire – formiranje podsticajnih uslova za rast i razvoj naših najmlađih, zaštitu prirodnog okruženja, promociju kulturnog stvaralaštva i očuvanje zdravlja.

Savestan menadžment prepoznaje značaj zdrave motivacije i vere svih zaposlenih u etablirane korporativne vrednosti za dugoročan uspeh i srećnu zajedničku budućnost.

Poverenje koje Laguna uživa u zajednici plod je iskrenog i doslednog angažovanja na implementaciji proverenih vrednosti u koje i sama duboko veruje.

Zahtevaj vlasništvo

Da li je ovo u Vašem vlasništvu?

Claim Listing

Ostavite ocenu

Cena
Lokacija
Osoblje
Usluga
Opšti utisak
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields