Kontaktirajte nas
Kreiraj putanju do objekta

Radno vreme

Ponedeljak

16:00-21:00

Utorak

16:00-21:00

Sreda

16:00-21:00

Četvrtak

16:00-21:00

Petak

16:00-21:00

Subota

09:00-21:00

Nedelja

09:00-21:00

Malac Genijalac je internacionalna škola namenjena zdravom razvoju dečijeg mozga. Ciljevi Malca Genijalac su podsticanje i razvijanje intelektualnih veština i sposobnosti dece počev od ranog perioda života. Sledeći ovu viziju Malac Genijalac uspešno spaja “ najbolje iz različitih svetova ”, primenjujući najbolja iskustva Istoka i Zapada. U školi se organizuje nastava Mentalne aritmetike, po jedinstvenom Hikari光 programu, poreklom iz Japana. Program je nastao kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz oblasti edukacije i obrazovanja, a zasniva se na upotrebi drevne računaljke abakus (jap. Soroban), čijom vizuelizacijom se postiże izvanredno brzo računanje. Medjutim samo brzo računanje nije isključivi cilj, već jasan pokazatelj toga da su naši polaznici na pravom putu da ovladaju važnim kognitivnim sposobnostima.

Na koji način mentalna aritmetika razvija intelektualne sposobnosti Vašeg deteta?

Pored toga što pruža mogućnost da se poboljšaju matematičke sposobnosti deteta, program mentalne aritmetike pozitivno utiče na razvoj razmišljanja i podstiče niz veština i sposobnosti koje su detetu potrebne u životu. Poboljšava se način na koji dete sluša, obrađuje i razumeva informacije; zamišlja i stvara određene predstave; prepoznaje detalje; obavlja određene radnje i rešava probleme…

Polaznici škole Malac Genijalac, posebno razvijaju sledeće veštine i sposobnosti :
• brzo računanje
• izuzetna koncentracija i pažnja
• odlična memorija i razvijeni refleksi
• fotografsko pamćenje
• analitičko i logičko razmišljenje
• razvijene mentalne sposobnosti
• povećanje inteligencije
• kreativnost, maštu i sposobnost vizuelizacije
• razvijena čula vida, sluha i dodira

Kome je namenjen program mentalne aritmetike?

Program je namenjen deci od 4 do 12 godina, jer je to period života u kojem se ljudski mozak najdinamičnije razvija i tokom kojeg će nastati najveći broj neuronskih veza (sinapsi). Nakon ovog perioda mogućnosti za razvoj su značajno manje, te je izuzetno važno da nepropustimo ovu jedinstvenu šansu u životu deteta. Omogućite Vašem detetu da maksimalno iskoristi svoje intelektualne potencijale i postane svoja bolja verzija!

Koliko traje program?

Program ima dva nivoa (osnovni i napredni) i prednivo za decu koja još nisu krenula u redovnu školu. Dete prelazi na napredni nivo, kada završi osnovni. Svaki nivo traje po deset meseci. Redovna nastava se održavaju jedanput nedeljno – vikendom (subotom ili nedeljom) po tri časa od 40 minuta (vezano). Radnim danima se održava individualnia nastava radi nadoknade propuštenih časova. Takodje, radnim danima se održava dopunska nastava za decu koja imaju eventualne teškoće, odnosno onu koja brže napreduju te im je pruža potrebna dodatna nastava.
Deca su podeljena po uzrastu u starosne kategorije. Nastava se organizuje u manjim grupama od 6 do 12 polaznika. Svakom detetu se obezbedjuje individualni pristup i garantuje uspeh.

Naš tim

Osnivač škole Mentalne aritmetike je gospodja Danica Banzić, jedna od najpoznatijih stručnjaka za japanski abakus na teritoriji Evrope. Gospođa Banzić je Master trener Mentalne aritmetike, a specijalizirala je u Tokiju na prestižnoj Akademiji Tomoe Soroban. Organizator je više medjunarodnih skupova i takmičenja iz oblasti mentalne aritmetike. Autor je knjige “ Mentalna aritmetika “.
Tim škole Malac Genijalac čine isključivo stručnjaci koji poseduju adekvatno znanje iz oblasti psihologije, pedagogije, defektologije i srodnih disciplina. Prošli su neophodnu međunarodnu obuku, čime su sertifikovani kao treneri mentalne aritmetike. Svi poseduju neophodno iskustvo i proveren senzibilitet za rad sa decom.

Zahtevaj vlasništvo

Da li je ovo u Vašem vlasništvu?

Claim Listing

Ostavite ocenu

Cena
Lokacija
Osoblje
Usluga
Opšti utisak
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields