Kontaktirajte nas
Kreiraj putanju do objekta

Radno vreme

Ponedeljak

9:00-16:00

Utorak

9:00-16:00

Sreda

9:00-16:00

Četvrtak

9:00-16:00

Petak

9:00-16:00

Subota

9:00-16:00

Nedelja

9:00-16:00

Osnovan je 1949. godine na teritoriji od 10 hektara površine u neposrednoj blizini jezera Palić. Prostorno je veći od beogradskog, od kojeg zauzima gotovo dvostruko veću površinu, mada u odnosu na njega ima tek četvrtinu životinjskih vrsta. Raspolaže sa 170 životinjskih vrsta, odnosno oko 2000 primeraka životinja koje su smeštene u četrdesetak volijera, kaveza ili objekata. Godišnje ga posećuje oko 160.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva.

U sklopu ZOO-vrta je i botanička baština vrta koja predstavlja zbirku mnogih autohtonih vrsta, kao i netipičnih lišćara i četinara (kao što su libanski kedar, džinovska sekvoja i ariš) i više desetina hiljada sadnica sezonskih cvetnica sopstvene proizvodnje.

Pored klasične zoološke i botaničke funkcije ZOO-vrt Palić od sredine osamdesetih godina funkcioniše i kao pedagoška ustanova, jer tu đaci organizovano dolaze u posetu.[traži se izvor] Tom prilikom se organizuju, između ostalog bogatog sadržaja i edukativne ambijentalne radionice, ali i razni seminari.[1]

ZOO-vrt Palić inicirao je saradnju sa predstavnicima Uprave za zaštitu životne sredine Ministarstva za nauku i zaštitu životne sredine, Pokrajinskim sekretarijatom za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i Zavodom za zaštitu prirode u pravcu obezbeđivanja uslova da zoo-vrt Palić dobije status prihvatilišta za životinje koje su pod kontrolom trgovine retkim i ugroženim vrstama, kao i prihvat bolesnih, iznemoglih, ranjenih i/ili zaplenjenih životinja koje su došle u posed države, a sa ciljem njihove revitalizacije i kasnijeg vraćanja u prirodu.

Zahtevaj vlasništvo

Da li je ovo u Vašem vlasništvu?

Claim Listing

Ostavite ocenu

Cena
Lokacija
Osoblje
Usluga
Opšti utisak
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields